FAQ
Zonnepanelen?
Hieronder vindt u de tien meest gestelde vragen over zonnepanelen en de installatie. Bij Globar Solar staan we u graag te woord indien u nog andere vragen hebt. Meer over onze werking leest u hier.
1. Wat zijn de kosten van zonnepanelen in België?
De kosten van zonnepanelen in België variëren afhankelijk van de grootte van de installatie en het type panelen. In het algemeen reken je best op een kostprijs van € 4.000 tot € 12.000, inclusief btw. Bij Global Solar bieden we je een offerte op maat van uw behoeften.
2. Hoe lang duurt het om zonnepanelen te installeren?
De installatie van zonnepanelen duurt meestal één tot twee dagen. Op deze pagina leest u onze gepersonaliseerde werkwijze.
3. Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen in België?
De terugverdientijd van zonnepanelen in België is ongeveer 8 tot 12 jaar.
4. Welke premies zijn er beschikbaar voor zonnepanelen in België?
Er zijn verschillende premies beschikbaar voor zonnepanelen in België. De meest bekende premie is de groenestroompremie, die wordt toegekend door de Vlaamse overheid. Die geldt enkel nog maar voor instalaties die gebeurd zijn voor 31 december 2023.
5. Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?
Je kunt via de digitale Zonnekaart van de Vlaamse overheid controleren of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Het enige wat je moet doen, is je adres invoeren.
6. Welke impact hebben zonnepanelen op mijn dak?
Zonnepanelen hebben een minimale impact op je dak. De panelen worden bevestigd met speciale montagesystemen die geen schade toebrengen aan het dak.
7. Hoe onderhoud ik mijn zonnepanelen?
Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Je kunt ze eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel en water.
8. Hoe beïnvloeden zonnepanelen mijn elektriciteitsfactuur?
Met zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Hierdoor daalt de elektriciteitsfactuur aanzienlijk. Dit combineer je best met de slimme software van FlexiO. Zo maak je optimaal gebruik van jouw groene stroom.
9. Wat doet FlexiO?
Door je verbruiks- en productieprofiel te leren gaat FlexiO de sturing van je batterij hierop afstemmen om zoveel mogelijk groene stroom in huis te houden. De berekeningsmethode van FlexiO past zich op je profiel aan om jouw productie en afname perfect op elkaar af te stemmen.
10. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
Zonnepanelen hebben een aantal voordelen, waaronder:
- Je bespaart op je energiekosten.
- Je bent minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en het traditionele elektriciteitsnetwerk.
- Je draagt bij aan een duurzamere wereld.
Thuisbatterij
Hieronder vindt u de tien meest gestelde vragen over thuisbatterijen en de installatie. Bij Globar Solar staan we u graag te woord indien u nog andere vragen hebt. Meer over onze werking leest u hier.
1. Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij is een systeem dat zonne-energie opslaat. Zo kan je de stroom van je zonnepanelen gebruiken op momenten dat er geen zon is, zoals ’s avonds of ’s nachts.
2. Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?
- Je verlaagt je energierekening door minder stroom van het net af te nemen.
- Je bent minder afhankelijk van de energiemarkt.
- Je hebt een back-upsysteem in geval van een stroomstoring.
3. Wat zijn de kosten van een thuisbatterij?
De kosten van een thuisbatterij variëren van ongeveer 5.000 tot 15.000 euro. De prijs hangt af van de grootte van de batterij, de capaciteit en de merken en modellen.
4. Is er premie voor een thuisbatterij?
In Vlaanderen is er een premie van 2.500 euro voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij. De premie kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2024.
5. Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?
De terugverdientijd van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, zoals de kostprijs van de batterij, de stroomprijs, het jaarlijkse stroomverbruik en het aantal laadcycli. In Vlaanderen ligt de gemiddelde terugverdientijd rond de 10 à 14 jaar.
6. Welke eisen zijn er voor de installatie van een thuisbatterij?
Een thuisbatterij moet aan een aantal eisen voldoen om veilig te zijn. Zo moet de batterij voldoen aan de Europese richtlijnen voor brandveiligheid en moet deze gemonteerd worden door een erkend installateur.
7. Hoe wordt een thuisbatterij geplaatst?
Een thuisbatterij wordt meestal geplaatst in de meterkast of in een aparte ruimte in de woning. De batterij wordt aangesloten op het zonnepanelensysteem en op het elektriciteitsnet.
8. Hoe wordt een thuisbatterij gebruikt?
De thuisbatterij wordt automatisch opgeladen door de zonnepanelen. De batterij kan gebruikt worden om stroom te leveren aan het huishouden wanneer er geen zon is.
9. Hoe kan ik een thuisbatterij kopen?
Er zijn verschillende bedrijven die thuisbatterijen verkopen. Je kan een thuisbatterij kopen bij een installateur, een energieleverancier of via een online retailer. Bij Global Solar kan je bij de installatie van je zonnepanelen meteen ook een thuisbatterij aanschaffen en laten installeren.
10. Waarop moet ik letten bij de aankoop van een thuisbatterij?
Bij de aankoop van een thuisbatterij is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:
- De grootte van de batterij: hoe groot de batterij is, hangt af van je jaarlijkse stroomverbruik.
- De capaciteit van de batterij: de capaciteit van de batterij geeft aan hoeveel stroom de batterij kan opslaan.
- De merk en het model: er zijn verschillende merken en modellen thuisbatterijen op de markt.
- De garantie: de meeste fabrikanten geven 10 jaar garantie op een thuisbatterij.
Extra informatie
In België is het verplicht om een thuisbatterij te laten keuren door een erkend installateur. De keuring is nodig om te controleren of de batterij veilig is.
Ook is het verplicht om een thuisbatterij aan te melden bij de netbeheerder. De netbeheerder zorgt ervoor dat de batterij veilig aangesloten wordt op het elektriciteitsnet.
Vraag nu vrijblijvend je gedetailleerde offerte aan!
Kantooruren
maandag - vrijdag: 09:00 - 17:00
Bedrijfsinfo
BTW-NR:
BE0684.549.289
Locatie
Maatschappelijke zetel:
Global Gates BV
De vis 24,
2930 Brasschaat
Kantoor & magazijn:
Global Solar
Noorderlaan 109, 2030 Antwerpen