Laadpalen

 

Heb je een elektrische of hybride wagen aangeschaft? Dan is het thuis opladen van je wagen super handig en comfortabel.

Nuttige info !

1:

Ja, een laadpaal kopen en laten installeren is een investering. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Op de lange termijn ben je namelijk wél voordeliger uit. Zo is elektrisch rijden sowieso goedkoper dan het rijden op benzine of diesel. Heb je daarnaast een laadpaal thuis? Dan breng je de kosten nog verder naar beneden. Zo kun je bij een openbare laadpaal een bedrag tot 69 eurocent per kWh kwijt zijn. Heb je een eigen laadpaal? Dan betaal je tussen de 22 en 30 cent per kWh.

2:

Er zijn verschillende soorten laadpalen, de een laadt sneller dan de ander. Hetzelfde geldt voor de capaciteit en techniek in de elektrische auto zelf, de een kan sneller opgeladen worden dan de ander. Toch duurt het altijd minstens meerdere uren voordat een accu compleet opgeladen is. De oplossing? Je auto ‘s nachts opladen! Dit is voor de meeste chauffeurs namelijk het moment waarop de auto sowieso voor langere tijd stilstaat. Met een laadpaal thuis is dat mogelijk en ga je elke dag met een volle accu de weg op!

3:

Als je dan toch een openbaar laadpunt op je route hebt gevonden, dan loop je tegen het volgende probleem aan: er staat een rij. Een elektrische auto opladen kost namelijk meer tijd dan het tanken van brandstof, waardoor de wachttijd al snel oploopt. België en de Europese Unie zijn bezig met het zoeken van oplossingen. Die liggen in het plaatsen van meer openbare laadpunten en methodes om sneller te laden. Voordat dit bereikt is zijn we een aantal jaren verder en zelfs dan is niet gegarandeerd dat er geen wachttijden meer zullen zijn. Het aantal elektrische auto blijft namelijk ook fors stijgen, met bedrijfswagens als grootste verbruiker.

4:

Met een elektrische auto rij je sowieso duurzamer dan met een auto op brandstof. Toch kan het nóg duurzamer: door het gebruik van duurzame stroom. Wanneer je een eigen laadpaal hebt en daarnaast ook zonnepanelen op je dak, dan kun je je auto opladen met je eigen opgewekte energie. Zo rij je helemaal gratis! Dit is echter ook in eerste instantie een investering, maar op de lange termijn pluk je daar de vruchten van en draag je je steentje bij aan een duurzamer België.

Voordelen Laadpaal

R
Beter voor je portemonnee
R
Maximaal benut van je zonnepanelen
R
Elke ochtend een volle accu
R
Skip wachtrijen aan publieke laadpunten

Kantooruren

maandag - vrijdag: 09:00 - 17:00

Bedrijfsinfo

BTW-NR:
BE0684.549.289

Locatie

Maatschappelijke zetel:
Global Gates BV

De vis 24,
2930 Brasschaat

Kantoor & magazijn:
Global Solar
Noorderlaan 109, 2030 Antwerpen

Contact

+32 472 28 24 85

info@globalsolar.be