Onze merken

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Na een langdurige test- en selectieprocedure kozen we voor enkele partners van de allerhoogste kwaliteit. Deze producten bieden we als huismerk aan. Samen met hen kunnen we een snelle levering tegen de beste prijzen garanderen.

Zonnepanelen

Wij werken standaard met ons ‘huismerk’ Austa. Dit zijn panelen vervaardigd met Duitse technologie. Zij hebben 30 jaar garantie en een levensverwachting van 35 jaar.

Ons topmodel is een bifacial dubbel glas full black paneel met TOPCON cellen en een rendement van 430 wp. Dubbel glas zorgt voor een langere levensduur, traditionele glas/folie panelen slijten nu eenmaal sneller.

Bovendien zorgt de bifacialiteit er tevens voor dat op platte daken ook aan ‘de onderkant’ nog een beetje zonnelicht kan worden geoogst.

Tot voor kort waren dubbel glas panelen enkel te verkrijgen met transparant glas tussen de cellen. Austa is een van de weinige fabrikanten die ze ook produceert met zwart gekleurd glas zodanig dat een perfecte compromis wordt bereikt tussen het functionele en esthetische aspect.

Andere merken waarmee kan gewerkt worden zijn: Hyundai Energy Solutions, Trinasolar, Longi Solar en Canadian Solar.

Omvormers

Een PV-installatie vereist naast zonnepanelen ook een omvormer. De panelen generen namelijk DC (gelijkstroom) wat dient omgezet te worden naar AC (wisselstroom).  Als huismerk, heeft Global Solar gekozen voor Goodwe. 

Goodwe wordt algemeen beschouwd als top-of-the-line en is vooral in België compatibel met andere systemen zoals slimme sturingen voor laadpalen, batterijen,…

Het merk heeft tevens een zeer uitgebreid gamma van modellen. Als kers op de taart laat een Goodwe omvormer (als een van de weinige fabrikanten) het tevens toe om een volwaardig noodcircuit te installeren in geval de elektriciteit van het net zou uitvallen.

Goodwe omvormers worden in grote hoeveelheden gekocht en de meeste modellen zijn dan ook continu voorradig.

Andere merken waarmee kan gewerkt worden zijn: Enphase, Victron Energy, Huawei, SMA, Afore, Solaredge.

Thuisbatterijen

Om meer opgewekte energie uit je PV installatie te halen, kan er worden overwogen om een thuisbatterij te plaatsen. De thuisbatterij gaat immers de energie die je niet meteen verbruikt, opslaan om deze op een later moment te gebruiken. Hierdoor stijgt je zelfconsumptie en dient er dus minder elektriciteit te worden aangekocht. Je wordt met andere woorden onafhankelijker van het net, van energieleveranciers én van veranderende wetgeving.

Global Solar heeft distributie-contracten met Fuji Solar / CFE en Pylontech. Deze laatste is de grootste fabrikant ter wereld voor LFP-batterijen (enige toegelaten standaard voor thuisbatterijen). CFE staat in de fortune 500 lijst.

De keuze van het merk wordt gemaakt in functie van de gevraagde capaciteit. Pylontech gebruikt modules van 3,5kW. Er kunnen maximaal 4 modules worden gestuurd door een BMS en daarom worden Pylontech batterijen meestal geleverd in de 10,5kW en 14kW versie. CFE modules zijn 5kW en niet alle configuraties zijn beschikbaar in High voltage.

Wij bekijken na analyse welke batterij het beste aan uw noden en installatie voldoet. Naast deze merken kan er ook worden gewerkt met Huawei. De prijs is hoger en er is geen enkel relevant voordeel buiten het feit dat u reeds een Huawei omvormer zou hebben.

Maak van je batterij een slimme batterij en optimaliseer het rendement van jouw PV-installatie !

Lifepowr is een Belgisch bedrijf uit Antwerpen. De firma is gestart in 2015 met de ontwikkeling van slimme sturing voor de thuisbatterij. Deze sturing werkt met een algoritme op basis van virtuele intelligentie.

FlexiO is een hardware module niet veel groter dan een pakje sigaretten, die tussen je meter en je omvormer wordt geplaatst

Vraag nu vrijblijvend je gedetailleerde offerte aan!

Kantooruren

maandag - vrijdag: 09:00 - 17:00

Bedrijfsinfo

BTW-NR:
BE0684.549.289

Locatie

Maatschappelijke zetel:
Global Gates BV

De vis 24,
2930 Brasschaat

Kantoor & magazijn:
Global Solar
Noorderlaan 109, 2030 Antwerpen

Contact

+32 472 28 24 85

info@globalsolar.be